Книжкові новинки!
Увага! Увага! Нові книги в бібліотеці!
Солодкі й солоні, пікантні і гострі, пряні та духмяні. Книги для всіх і кожного чекають своїх читачів. Найпопулярніші новинки, найулюбленіша класика, художня та пізнавальна література. Ознайомтесь з новинками в блозі, та завітайте в бібліотеку, аби прочитати повністю.




Галичина: енциклопедія, казка, гра

Що нам відомо про Галичину? Львівські вулички, старовинні замки, кам'яні мури, князі й літописці, зелений шум Карпат  і барвиста гуцульська вишивка, історії, скарби, таємниці... Хто розбере, що тут правда, що — вигадка?
Тепер ти сам, без сторонньої допомоги можеш це зробити.
У цій книжці, що видана у серії «Енциклопедія-Казка-Гра»,  зібрані казки та легенди Галичини, і водночас — основна інформація про історію, культуру та життя в цьому регіоні від давнини і до сьогодні. А ще в цій серії вийшли книги «Полісся», «Донбас», «Крим», «Волинь», які також отримала наша бібліотека.





Катя Штанко
Дракони, вперед!

Одна з найулюбленіших українських дитячих графіків Катерина Штанко майже закинула малювання. Справжні поціновувачі її таланту в розпачі — як таке могло статися? яка цьому причина?.. Нелегко повірити, але причина насправді прекрасна: віднедавна Катерина Штанко відчула в собі вулканічні пориви до... письменницької праці. Замість ілюструвати чужі твори, вона вирішила писати свої. І що вже найнеймовірніше — з легкістю написала просто цікавенну казкову повість! Київський школяр, захопившись біологією, випадково вирощує... дракона, який круто змінює його звичне життя... Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів. Це перша повість визначної української ілюстраторки. І якби ж ви знали, як нелегко було вмовити її проілюструвати власну книжку...






 Андрій Кокотюха

Гімназист і Чорна Рука

У Першій зразковій гімназії все зразкове – окрім учнів. Про гріхи кожного знає лиховісний незнайомець, який називає себе Чорною Рукою. Хто не виконає його наказів, тому непереливки.
Саме через погрози Чорної Руки починаються небезпечні пригоди звичайного київського гімназиста Юрка Туряниці. Волею долі лише Чорна Рука знає, хто скоїв убивство, в якому звинувачують українського воїна-добровольця.
І восьмикласник іде по сліду, як справжній детектив. Разом з київським гімназистом та його друзями ви потрапите в моторошні покинуті будинки, старі київські двори та лігва озброєних бандитів. Поруч із Юрком – простакуватий і мудрий приватний детектив Назар Шпиг, котрий дуже любить змінювати зовнішність, та кумедний Джентльмен на чотирьох лапах...
Нова захоплива детективна повість відомого українського письменника Андрія Кокотюхи обіцяє перерости у цілу серію детективів про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці.



Іван Андрусяк
28 днів із життя Бурундука   

Коли однокласники обзивають тебе Бурундуком і насміхаються, бо ти не вмієш стрибати через козла і лазити по канату, — тоді на душі так кепсько, що ти готовий на будь-що, тільки б довести їм усім, хто такий Івась Бондарук насправді. Навіть на те, щоб вивести собі… кишенько­вого чортика!
Повість Івана Андрусяка з ілюстраціями Ганни Осадко «Вісім днів із життя Бурундука» — один із найуславленіших у сучасній українській літературі творів для молодших підлітків. 2013 року вона увійшла до престижного каталогу найкращих дитячих книжок світу «White Ravens» («Білі Круки»).

Разом із нею в цій книжці ти прочитаєш про нові пригоди улюбленого героя. Він розгадуватиме таємницю моторошних кроків, які звучать уночі в його кімнаті («Креденс»), займатиметься ризиковими хімічними експериментами («Алхімік») і, нарешті, спробує пізнати спокуси «дорослого» життя й навчиться розрізняти, що в ньому справжнє, а що — обман («Завдання з фізики»).



Діана Мельникова
Розбишацький детектив

Леся Дика і Сергій Василевський — справжнісінькі добрі розбишаки. Вони не шукають пригод заради пригод — ними керує добре серце, щира допитливість і палке прагнення справедливості. Незалежно від того, чи йдеться про порятунок кажана, а чи про карколомні пошуки дуже таємничого і страшенно небезпечного злочинця, який викрав у музейників унікальний меч князя Святослава Хороброго.

Дебютна повість Діани Мельникової «Розбишацький детектив»-переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», який проводить видавництво «Фонтан казок» з метою простимулювати українських письменників до творення книжок, у яких ключовим є образ сучасної дитини.




Сашко Дерманський
ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ПРИВИДА

У День народження до привида Сашуки Писуки прийдуть у гості всі його друзі-привиди – і Зловісна Марта, і Гарнюня Гапуня, і Балухатий Блюм, і Рудий Зуб, і Май Онес, і навіть Зелепонь Квартальна… І в кожного буде своя історія – химерна, розбишацька, страшненька, повчальна, добра – і неодмінно весела!  Адже ці цікавущі казки розказав для вас найвеселіший український дитячий письменник, справжній улюбленець малюків Сашко Дерманський. А намалювала їх в оригінальній техніці акварелі по тонкому шовку найрадісніша українська дитяча художниця Любка Франко.
А ще серед гостей-привидів буде хтось маленький, з голови до ніг загорнутий у простирадло, хто дуже любить смакувати ірисками. Цікаво, хто це?..



Володимир Рутківський
Джури і Кудлатик

Джури і Кудлатик» — четвертий роман трилогії відомого українського письменника Володимира Рутківського «Джури», за яку її автора удостоєно Шевченківської премії. З появою цього «незапланованого» роману трилогія стала тетралогією. Це — незвичайна книжка. Історична й сучасна, смішна і мудра. В ній ідеться про життя і смерть, про земне й небесне, про перші ніжні почуття (і то не тільки в людей), про переміщення в часі, де вірність і дружба залишаються незмінними.
На сторінках роману ви востаннє зустрінетеся зі своїми улюбленими героями — хоробрим вивідником Швайкою, друзями характерниками Грициком і Саньком, козацькими вовками Барвінком і Куцим. Вам, напевно, буде цікаво довідатись про сучасного шестикласника Грицика і про те, що Куций через 500 років після козацьких часів перевтілився в Кудлатика. До того ж Кудлатик виявився ще й чудовим оповідачем.



Ґжеґож Касдепке
Зачіпки детектива Нишпорки. Канікули детектива Нишпорки

Детективна агенція «Рожеві окуляри» працює на повну силу. Для неї нема ні канікул, ні вихідних, адже щодня може щось трапитися… Тому детектив Нишпорка пильнує й уважно розглядає кожну річ чи підозрілу людину, тим паче якщо ця людина — небезпечний суперник детектив Мертвяк. І якщо пан Нишпорка таки знайде якусь зачіпку, то робота буде всім: розгадувати ту зачіпку доведеться і йому, і читачам.




Джоан Роулінг
Фантастичні звірі і де їх шукати

«Фантастичні звірі і де їх шукати» — сценарний дебют Дж.К. Ролінґ, авторки серії улюблених світових бестселерів про Гаррі Поттера. За цим сценарієм було знято успішний фільм з володарем «Оскара» Едді Редмейном у ролі Ньюта Скамандера. Дія цієї захопливої історії про дружбу, чари, дивовижних персонажів і грандіозну веремію у Нью-Йорку відбувається за півстоліття до появи Гаррі. Це одна з найкращих і найдинамічніших пригодницьких епопей, яка ще матиме своє продовження...





Дж. Р. Р. Толкін
Сильмариліон.

Ця книга — легендарна провісниця "Володаря Перстенів" — пропонує нам цілісну міфологічну історію майстерно вифантазуваного, але такого реалістичного світу Середзем’я. Стрункий і взаємопов’язаний кодекс, у якому йдеться про епічну боротьбу між добром і злом, становлять окремі твори: "Айнуліндале " — міф про Творення світу, про виникнення Зла та причини Падіння; "Валаквента" — картина ієрархії божественних сил, зображення їхньої вдачі та ролі у Творінні; "Квента Сильмариліон" — історія повстання Феанора та його роду проти богів, вигнання повстанців із Валінору та їхнє повернення до Середзем’я, а також безнадійної, незважаючи на жертовну мужність, війни з великим Ворогом за Сильмарили — досконалі коштовності, що їх виготовив Феанор, а викрав Морґот; "Акаллабêт" озповідає про падіння великого острівного королівства Нуменор наприкінці Другої Епохи, а розповідь "Про Перстені Влади" подає короткий огляд величних подій Третьої Епохи, насамперед — перебіг Війни за Перстень.



Річард Адамс
Небезпечні мандри

“Небезпечні мандри” – роман-казка, написана у жанрі героїчного фентезі. Це історія про кроликів, яким довелося покинути комфортну і безпечну свою оселю та вирушити у довгу й небезпечну подорож. Жоден з них не знає, де і як вона повинна закінчитися: ні Горіх, їхній хоробрий і скромний лідер, ні Кучма, відважний воїн, ні навіть П'ятий, пророк – той, хто передбачив страшну загибель рідної колонії.
Роман розповідає про польових звірів, у яких є своя міфологія, мова, звичаї, життєвий устрій. Вони переказують один одному казки і риють підземні зали, при всьому цьому залишаючись саме кроликами, а не людьми, перетвореними фантазією автора в звірів.

Коментарі