Нові книги - нові зустрічі


 

 

Гамбург Л. Дитинство п'яти письменників Англії / Л.Гамбург. - К.: Грані-Т, 2008. - 112с. 

 Сучасний письменник  Леонід Гамбург пропонує читачам зустрітися з п'ятьма видатними британськими письменниками, які навіть у дорослому віці в душі завжди лишалися дітьми. Чарльз Діккенс розкаже про різдвяних духів та дитинство Девіда Коперфільда , а Роберт Стівенсон - про піратів та острів скарбів. Кеннет Грехем повідає про мандрівку Темзою маленьких  звіряток. Рельярд Кіплінг познайомить читачів Маеглі та мангустом Рікі Тікі Таві, а Роальд Дал - з винуватцями льотних аварій - гремлінами.
Книга призначена для дітей середнього шкільного віку  - майбутніх письменників і шукачів пригод 




 

 

 

 Грабар С. Метаморфози: статті та есеї /С. Грабар. - К.:Грані - Т, 2010. - 120с.

Письменник Сергій Грабар не лише знає багато цікавого про стародавній та достарожитній Київ, а й по-особливому відчуває дух міста. "Метаморфози" - це збірка есей - новел, у яких автор так переконливо передає цей дух , який не можуть не відчути і читачі. 
На сторінках "Метаморфоз" перед нами з неймовірною художньою достовірністю постають такі історичні постаті, як Св. Варвара Великомучениця, Святополк ІІ, Микола Святоша... Усі ті, хто має відношення до того Києва, який ми знаємо сьогодні. Книга призначена для широкого кола читачів.

 

 

 

 

 

 

Есаулов О. Ю. Канікули для Інформи / О. Ю. Есаулов .- Кіровоград :Індекс ЛТД, 2013.-236с.

У принцеси Інформи наступили канікули, проте хоче вона їх провести у фізичному світі. Про цей план дізнається хакер Костя. Разом зі своїми друзями він приймає рішення викрасти принцесу. Невже інформа не зможе нічого вдіяти, аби звільнитися? І невже Сергійко зі своїми друзями не зможуть їй ні чим їй допомогти? Чи вдасться їм перемогти вірус Макровір, що підключається до цієї справи? І взагалі, чим закінчаться канікули Інформи? 
Книга розрахована для дітей середнього шкільного віку.

 

 

 

 

 

Макаров О. Монети з дідусевої скриньки: проза/ О. Макаров. - К.: Грані - Т, 2010. - 80с.

Науково-пізнавальна повість  "Монети з дідусевої скриньки" письменника та журналіста Олександра Макарова  - це захоплива подорож в екзотичні країни світу, знайомство з їхніми звичаями та традиціями. ви дізнаєтеся, яку назву мали одні з накращих монет, де може бути похована Атлантида, а також як папуаси називали Миклухо-Маклая.
"Монети з дідусевої скриньки " - справжня знахідка для допитливих дослідників, які прагнуть пригод та неймовірних відкриттів.
книга рекомендована для дітей середнього шкільного  віку.


 

 

 

Яснов М. Життя видатних тварин/М. Яснов.- К.:Грані - Т, 2008.-128 с.

Людина часом недооцінює домашніх тварин. Але саме вони роблять нас добрішими. Тварини - вірні друзі, без яких наше життя було б не таким яскравим. Історія налічує чимало прикладів, коли тварини доводили свою вірність людині. Згадати хоча б Буцефала, який усе життя допомагав у боях Александру Македонському. Саме Буцефал, а також багато інших розумних тварин і стали героями книги Міхаїла Яснова "Житяя видатних тварин"
Книга рекомендована для дітей середнього шкільного віку.



Коментарі