«Письменник презентує»


Вже не вперше свої нові книги представляє маленьким читачам бібліотеки ім. О.Матросова відомий дитячий письменник Іван Андрусяк, автор чудових книжок для дітей, відомий не лише в Україні, а й за її межами. Він лауреат першої премії конкурсу видавництва «Смолоскип», літературних премій «Благовіст», ім. Бориса Нечерди, журналу «Кур'єр Кривбасу», першої премії конкурсу творів для дітей «Золотий Лелека», міжнародної премії «Corona Carpatica». А ще він – головний редактор молодого київського видавництва «Фонтан казок». Мета видавництва – «творити казки добрі, мисливі, пізнавальні, українські, сучасні, креативні», а головне – «звернені в майбутнє». Вважають, що «кожна мрія неодмінно починається з казки», тож гаслом видавництва обрано слова «Фонтан казок – щоб напувати мрії!».
11 березня 2015 року письменник презентував у бібліотеці свою нову повість-казку «Третій сніг» в оформленні Ольги Кузнецової, а також нові книги Олега Чаклуна та інших авторів, що вийшли у видавництві «Фонтан казок» нещодавно. Маленькі читачі бібліотеки змогли задати письменникові безліч запитань, та отримати на них найповніші, часом несподівані відповіді. Автор поцікавився у читачів, що б вони хотіли бачити в наступних його книжках. Поради були досить несподівані – це і герої казок: водяники, відьми, чорти, летючі змії і навіть герої мультфільмів: попугай Ріо, Джек-Холод, Лоракс, Геркулес, Ральф.
Діти отримали задоволення від невимушеного та веселого спілкування із письменником і змогли придбати його книги з автографом від автора. А до кінця зустрічі вони розібрали всі книжки Івана Андрусяка, що були в бібліотеці, а це і є найвища оцінка творчості письменника.

Коментарі