Нові книги - нові зустрічі


Жолдак Богдан.  Яблука з райського саду: оповідання і міні повісті /Б.О. Жолдак. – К.: «Преса України»,  2013. – 336с.
Книга представника "київської іронічної школи" Богдана Жолдака, безперечно, принесе неабияке задоволення шанувальникам прози, котра показує життя таким, яке воно є, в якій людська сутність оголена – без  прикрас, покликаних створити ілюзію краси і відволікти від недоліків як форми, так і змісту. Автор смакує словом, грається ним, створює форми, в які вміщує своє ставлення до певних подій, явищ,  робить виразнішою комічність контексту.





 Кравченко Тамара,  Кострикіна Світлана.Awesome Kyiv: путівник / Т. Кравченко, С. Кострикіна. – Kyiv Osnovy  Publishing, 2015. – 80с.
За допомогою цієї книги автори раді поділитися з вами їх любов’ю до Києва! Книга не є ні довідником, або путівником. Скоріше, це проникнення у місто, яке ми обожнюємо — прекрасне, захоплююче і дивне. У його сторінках ви знайдете посилання на основні історичні події, відомих і талановитих жителів, мистецтво, культуру, спорт, літературу, традиції і навіть улюблену вуличну їжу.


 
Кримчук Григорій. Дивовижні пригоди тварин: повісті й оповідання /Г. Кримчук.– К.:Видавництво імені Олени Теліги, 2004. – 560с.

Автор книги, вводить читача у, здавалось би, знаний, а водночас і незвіданий належно світ тварин, їхніх стосунків. Образно кажучи, намагається відтворити уявні думки, почуття та дії братів наших менших щодо самих себе і, в першу чергу, стосовно свого великого брата — людини. Книга написана як пригодницька розповідь, пересипана гумором і цікавими спостереженнями з натури, а тому постійно інтригує і читається легко та приємно.
 






ПавленкоМарина. Радуга в решеті: роман в повістях /М. Павленко. – Тернопіль: навчальна книга – Богдан, 2014. – 368с.
Дана книга представляє собою роман у повістях, всього їх пять  і в них міститься опис дитинства пяти  видатних українських літературних постатей: Павла Тичини, Надії Суровцової, Василя Симоненка,  Василя Стуса та Ірини Жиленко. За рішенням автора кожен персонаж має власне унікальне прізвисько, таким чином Павло Тичина - Хлопчик-Камертон, Надія Суровцова – Найнадійніша, Василь Симоненко – Кирпате Безсмертятко, Василь Стус – Хлоп’як із криці, а Ірина Жиленко – Дівча на сонячних батарейках. Для написання цієї книги Марина Павленко використовувала різноманітні джерела інформації про своїх персонажів, такі, як спогади, листи, нотатки, щоденники, художні твори. Вона намагалася якомога правдивіше і точніше описати життя героїв своєї книги. 
 




Черінь Ганна. Девяте чудо: збірка нарисів /Г. Черінь. – К.: Юніверс, 2005. – 304с.
Книга Ганни Черінь«Дев’яте чудо» є п’ятою  із серії подорожніх нарисів. Тут автор якби підсумовує свої останні подорожі. В даній книзі представлені  пять подорожніх нарисів:
«Принцеси на один тиждень». Тут йдеться про подорож до Аляски на кораблі, на один тиждень з дочкою;
«Восьме чудо світу» про  подорож до Флориди на зустріч шторму з симпатичним жіночим імям  «Кеті»;
«Турецький марш» про подорож до Туреччини, досі ще зовсім незвіданої країни;
«Карибські острови» про  подорож на Багами, Барбадос, Острови за абеткою ( А. В. С. – перші літери латинської абетки для трьох  островів Голландських Антілів: Аруба, Вонйр,Кюрасо), Гаїті, Домініканську республіку та інші;
«Дев’яте чудо»  – про повернення в Україну через три роки розлуки.




Янченко Анатолій. Козаки йдуть: повість / А.Янченко//Толока: прозові твори. – К.;2008. – С 207 – 268.
У цій повісті Анатолій Янченко показує нам період початку Другої Світовоївійни,а зокрема, як вона вплинула на життя двох хлопчаків із невеличкого українського села Льонька та Васька. Вони поводилися досить сміливо, як на дітей, і коли німці прийшли в їхнє село, не розгубилися хоча і було страшно, а мислили і діяли зовсім як дорослі.







 

Коментарі