До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

   22 лютого до бібліотеки було запрошено учасників революції Гідності. З восьмикласниками гімназії № 154 зустрілися волонтер, письменник Максим Меркулов, учасниця революційного поетичного марафону в підтримку Майдану, Валентина Захабура, громадський активіст, журналіст, письменник, парамедик в зоні АТО Олена Максименко, науковець, письменник, керівник літературного об’єднання «Севама», упорядник збірника «Викрадення Європи», в який увійшла революційна поезія Майдану, Оксана Яблонська. 
   Година пам’яті розпочалася з хвилини мовчання, після чого гості розповіли про перебіг подій на Майдані, згадали власні переживання, настрої людей, спорудження барикад, трагічні події 18-20 лютого 2014 року, прочитали свої вірші, присвячені Революції гідності. В повній тиші слухали наші юні читачі спогад Олени Максименко про її перебування в полоні у «зелених чоловічків» в Криму.
   Атмосфера цього дня надихала дітей на виконання віршів, присвячених Героям Небесної Сотні. Надзвичайно емоційним було завершення заходу піснями, присвяченими Майдану у виконанні Валентини Захабури.

Коментарі