Година скорботи «Чорнобиль: біда ще реальна й близька»

   Чорнобильська трагедія... Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... 30 років минуло відтоді, а біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. До цієї дати в нашій бібліотеці оформлено книжкову виставку «Чорнобиль не має минулого часу», а 27 квітня на годину скорботи «Чорнобиль: біда ще реальна й близька» завітали учні 7-х класів школи № 82. 
   На захід був запрошений український письменник Олександр Есаулов, автор книг про Чорнобиль та Прип’ять. Олександр Юрійович брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, був заступником голови міськвиконкому міста Прип’ять, приймав участь в організації евакуації населення міста, подальшого його забезпечення житлом, роботою. 30 років тому аварія зробила мертвою його улюблену Прип’ять і його книжка «Город, котрого нет» саме про це місто. «Я не можу не писати про ці події. Тому, що я усе це пережив, усе це бачив на власні очі. Прип’ятський попіл стукає…» – так розпочинається його нова книга «Мамо, а що це було?», яка щойно вийшла з друку.
   Письменник розповів, як важко йому було про це писати, згадував своє життя у Прип’яті до вибуху та події тридцятирічної давності. Ніхто з дітей не залишився байдужим, вони задавали безліч запитань про аварію, придбали нові книги письменника. Учні розуміють, що врятований світ – найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі.


Коментарі