Книжкові новинки!

І знову нові книги чекають на своїх читачів! Цікаві історії, художні та пізнавальні, на будь-який смак прибули на наші полички. Ви можете познайомитися з деякими з них просто зараз і, звісно, прочитати їх, завітавши до нашої бібліотеки.



Сергій Параджанов і Україна

Сергій Параджанов залишив яскравий слід у світовому кіно. З 1952 по 1973 рік він з невеликими перервами жив в Україні та працював на Київській кіностудії 
ім. О. Довженка, де був лідером незалежного мистецького середовища, що сформувалося в часи «відлиги». Збірник «Сергій Параджанов і Україна» познпйомить вас з цією видатною особистістю.



Роман Іваничук
Бо війна - війною...
Через перевал

До книги сучасного українського письменника, лауреата премії ім. А. Головка і Національної премії України ім. Т. Шевченка Романа Іваничука включено романи «Бо війна — війною…» та «Через перевал». Роман «Бо війна — війною…» — це розповідь про складний життєвий шлях галичанина, якому довелося пройти через Першу світову війну, еміграцію, повернення на Україну і репресії 1930–х років. «Через перевал» — химерний роман, який написаний, як зізнавався сам автор, у незвичній для нього формі. Шлях Майстра — головного персонажа роману — багато в чому нагадує шлях самого автора.


Дива Українських Храмів

Ця книжка, адресована юним читачам, розповідає про найвідоміші українські церкви та монастирі. У легкій доступній формі вона показує особливості сакрального мистецтва, різні стилі церковної архітектури, пояснює будову іконостаса, ознайомлює з чудотворними іконами України, зі славними діяннями церковних братств, з українськими святими. Тут багато легенд та переказів про дива, які трапляються в церквах.


Музичні казки

До дебютної збірки Ніни Найдич – відомого в мистецьких кругах музиканта та викладача, входять три казки: «Казка про маленького страха», «Шварценеггер та «Осіння пісня», «Про кота Василя Тимофійовича та його друга Емілія».
Історії про сучасних дітей у великому місті: безпосередніх і товариських, допитливих і вразливих. Що у міській товчії, серед галасливої всеядності та поверховості допоможе їм вирости гідними людьми, відкритими до чистої краси та добрих почуттів? Авторка дає на це відповідь. Це – МУЗИКА!



Україна яку ми втрачаємо

Людина в результаті своєї нераціональної техногенної діяльності руйнує довкілля, в якому доведеться жити нашим нащадкам. Ця книга є своєрідним застереженням від можливих небезпечних аномалій техногенної діяльності людини. 





Наш захисник 
Ми хочемо жити в мирі

Ілюстроване дитяче видання, присвячене захисникам української землі - активним учасникам АТО. Головні герої - славні сини своєї країни, міцні та незламні патріоти з жовто-блакитною бронею, які є своєрідним непереможним щитом українського народу.


Енциклопедія мистецтва

Книга висвітлює історію українського мистецтва всіх єпох.
Довідник містить відомості про творчі спілки, пам'ятки архітектури, художні музеї, театральні і мистецькі колективи України. Включено близько 80 статей - коротких творчих біографій українських митців, а також діячів культурі інших народів, життя та діяльність яких пов'язана з Україною.



Іван Франко
Фарбований лис

Чому діти так люблять казки? Напевне, тому, що вони захоплюють малечу своїм чарівним світом, незвичайними героями і невмирущою вірою в перемогу добра. Саме такі, захоплюючі казки написав для дітей видатний український письменник Іван Франко. Автор не тільки розважає своїх маленьких читачів, але й ненав’язливо, непомітно повчає їх. Герої казок Івана Франка – тварини, що живуть і діють майже як люди. Пориньте у часи, коли звірі ще говорили, і повного мірою насолодіться дивом української казки.





Сорочинський ярмарок

У книзі для підлітків описана історія і розвиток подій на Сорочинському ярмарку.
Увагу читачів обов'язково привернуть яскраві малюнки, на яких зображено дійство всім відомого ярмарку. Висвітлено традиції і ремесла, представлено народні пісні, що виконувались під час його проведення.






Дванадцять місяців

Багато поколінь українських дітей виросли із цим щорічником, адже перша книга під такою назвою побачила світ понад півстоліття тому.  
Новий випуск цього популярного видання присвячено Києву. Вірші, казки, оповідання, науково-пізнавальні і документальні розповіді, різноманітні цікавинки дозволять і дітям, і дорослим здійснити мандрівку столицею України.



Народні художні промисли України

У даному виданні розкрито багатство видів та форм народних художніх промислів, талановито виконаних руками українських майстрів, зокрема таких як: вироби з розписом і різьбленням по дереву, розписні підноси, глиняні та керамічні горщики, порцеляна, ювелірні прикраси, зброя, художнє ткацтво й вишивка різних регіонів України. З покоління в покоління передавалися таємниці  майстерності, вдосконалювалися прийоми обробки природних матеріалів. Це невід'ємна складова української культури, з якої виникли різноманітні напрями і види народних промислів.

Коментарі