Вибір книг в бібліотеці. Систематичний каталог

   Вперше в новому навчальному році до нашої бібліотеки завітали учні 5-го класу гімназії № 154 на бібліотечний урок «Вибір книг в бібліотеці. Систематичний каталог».
   На них чекало багато незнайомого і цікавого на відділі обслуговування старшокласників. Юні читачі дізналися, що таке алфавітний та систематичний каталоги, які періодичні видання передплачує бібліотека, як за допомогою систематичної картотеки статей знайти статтю за певною темою, як вибрати потрібну книгу на полиці. Бібліотекарі розповіли про книги, які відносяться до скарбниці мудрості – енциклопедії, словники, довідники.
   Детальніше школярі познайомилися з розділом 2. Природничі науки (Природознавство). А потім настав час їм проявити свою ерудицію та фантазію. Діти отримали творче завдання – створити журнал про природу. Щоб виконати це завдання, кожен з них мав відгадати загадку про природу та намалювати відгадку – природне явище, тварину чи рослину.
   В результаті був складений перший номер журналу про природу; діти і назву придумали – «Калина», адже це рослина-символ України. Наші читачі отримали нові знання та цікаві книги на кожен смак.


Коментарі