І срібно, і дзвінко, й заклично лунає нам перший дзвінок

День Знань – це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного. Це день, що дає можливість дорослим повернутися у свої золоті роки, а учням – до своєї другої домівки – у школи. Сьогодні у кожного з учнів свято: вони відкривають для себе яскравий і великий світ знань! Розпочався День знань з першого дзвінка і, звичайно, з першого уроку. Для учнів 6-х класів гімназії №154 перший урок на тему «Від проголошення Незалежності до нової України» відбувся в нашій бібліотеці.

   Бесіда-діалог в бібліотеці була присвячена історії незалежності України, її героям, тим, хто творив історію в 1991-му та героям-сучасникам, які сьогодні відстоюють нашу незалежність на Сході України.



Нікого не залишили байдужими слова Ліни Костенко: 
«Ми воїни. Не ледарі. Не лежні. 
І наше діло праведне й святе. 
Бо хто за що, а ми за незалежність. 
Отож нам так і важко через те». 





   А потім діти стали учасниками конкурсу-гри, на якій їм довелося відповісти на запитання вікторини «Славетні українці», з’єднати прислів’я, читати скоромовки, розгадати кросворд «Вітчизна». А останній конкурс «Збери Україну в єдину країну за допомогою пазлів» допоміг їм пригадати географію нашої Батьківщини та всі області, які входять до складу України. Бібліотекарі створили читачам чудовий настрій, а взамін отримали позитивні емоції та вдячність юних відвідувачів. Отже, новий навчальний рік розпочався у бібліотеці на гарній ноті, сподіваємося, що кожен подальший день і для бібліотекарів, і для читачів буде мажорним і світлим.




З Днем знань!

Коментарі