Книжкові новинки!

Увага! Увага! Нові книги в бібліотеці!
Солодкі й солоні, пікантні і гострі, пряні та духмяні. Книги для всіх і кожного чекають своїх читачів. Найпопулярніші новинки, найулюбленіша класика, художня, та пізнавальна література. Ознайомтесь з новинками в блозі, та завітайте в бібліотеку, аби прочитати повністю.







Галина Вдовиченко
36 і 6 котів

36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.

Андрій Бачинський
140 децибелів тиші

В автомобільній аварії юний музикант Сергій втрачає не тільки батьків, сестричку, але й слух. Він мусить навчитися по-новому спілкуватися з ровесниками в інтернаті, подолати зневіру і відчай, аби важка втрата не вбила в ньому повністю бажання жити. А також – вирватися зі злочинного кола і врятувати названу сестру від лиха...

Ірина Цілик
Місторія однієї дружби

Кожен пізнає рідне місто по-своєму. Можна читати історичні розвідки, можна дозволити гіду розповідати тобі про давнє й минуле. А можна самому вирушити в мандри містом, прислухатися до його таємничого голосу і вивчати знаки, які воно тобі подає. Саме так і зробила десятирічна Таня – героїня повісті. Вона знайомиться з Києвом і дізнається чимало його таємниць, адже її гід – голос самого міста. 

Сашко Дерманський
Маляка -  принцеса Драконії

Якщо десь у світі є дракони, і якщо є бодай одненька принцеса, вони обов’язково зустрінуться. Навіть якщо дракони не дуже вірять у принцес, а принцеса, щиро кажучи, не зовсім принцеса, а тільки мріє нею стати, вони все одно зустрінуться. Бо такі вже закони природи...




Космос. Найперша енциклопедія

Ця чудова пізнавальна книга для наймолодших читачів відповість на безліч питань про космос, які так люблять ставити дітки. Найперша енциклопедія — корисний посібник для занять з дітьми!


Шон Кові
7 звичок високоефективних підлітків

Це покроковий путівник для підлітків, який допоможе їм дійти із того місця, де вони є зараз, туди, де хочуть опинитися в майбутньому. Їхні цілі, мрії, плани – усе це здійсненне й досяжне. Просто потрібно знати, що допоможе правильно рухатися обраним шляхом. І ця книга Шона Кові стала для мільйонів підлітків школою самоповаги та успіху.


theUKRAINIANS: історії успіху

У книзі зібрано 20 мотивуючих розмов, опублікованих на сайті theukrainians.org протягом першого року існування проекту «The Ukrainians» – онлайн-журналу про успішних українців, ініціативу та відповідальність. Героями книги стали успішні українці, не схильні поступатися власними принципами та цінностями, здатні перемагати у глобальному світі. Це проактивні інноватори, відповідальні громадяни й чесні люди, які реалізуючи власні ідеї й проекти, змінюють Україну на краще.

Сашко Дерманський
БИгИмоти не Медмеді

Усі знають Сашка Дерманського як чудового прозаїка, дитячими повістями якого зачитуються і малі, й дорослі. Але досі мало кому було відомо, що Дерманський – не менш чудовий дитячий поет: хвацький, збитошнй, іронічний. Збірка «Бигимоти – не медмеді» відкриває читачеві нову грань таланту улюбленого автора.

Томас Тімаєр
Серія "Хроніки шукачів світів"

Це історія про людину на ім`я Карл Фрідріх Донхаузер, котрий називав себе сином великого натураліста Вільгельма фон Гумбольдта. Разом зі своїми вірними супутниками він не раз навідувався до найвіддаленійших і найменш досліджених куточків Землі, стираючи одну за одною з карти "білі плями" Він відкривав невідомі світові народи й племена, зав`язував дружбу з неймовірними істотами, відшукував фантастичні скарби і звідав при цьому просто-таки грандіозні пригоди.


у нас є інші книги цієї серії

\
Андреас Штайнгьофель
Середина Світу

Сімнадцятирічний Філ намагається знайти своє місце серед вихору людських дивацтв. Він шукає порозуміння з ексцентричною мамою та відлюдькуватою сестрою-близнючкою, мріє дізнатися бодай щось про свого батька, закохується у нового загадкового однокласника, досліджує «чорні діри» власної душі разом з найближчою подругою та змалечку чинить опір «маленьким людям» – жителям провінційного містечка, на краю якого хлопець живе у великому занедбаному маєтку. Це історія про все перше, раннє, несподіване, що стається на початку життєвого шляху. Написана для підлітків, вона стала неабияк популярною в Німеччині, знайшовши читачів серед значно ширшого кола. Адже кожному важливо дізнатися, де вона – середина світу.


Сергій Пантюк
Вінчі й Едісон

2045 рік. Братики Вінчі й Едісон та їхня подруга Фійка, бешкетуючи в татовому часольоті, випадково потрапляють у далеке-предалеке минуле і прихоплюють звідти яйце трицератопса. Мрія про «домашню тваринку» збулася – але пригоди, як виявилося, лише починаються…

Сергій Гридін
Не такий

Ця книга вражає своєю відвертістю. Про школу, родину, суспільство, полишених самих на себе дітей, і взагалі про життя, яким воно є – без прикрас і без купюр, сповнене суворих реалій і випробувань. Може, хтось скаже, що бути дитиною, тим паче підлітком – просто. Але якщо ти відрізняєшся від решти, скажімо, надмірною вагою, тобі не оминути зневаги і знущань однолітків і навіть дорослих.
Однак у тебе залишається шанс знайти в собі силу піднятися над своїми образами, зусиллям волі змусити себе стати «таким», який порятує не лише себе, а й простягне руку допомоги слабшому.

Люсі та Стівен Гокінг
Джордж і таємний ключ до всесвіту

Геніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі запрошують тебе, любий читачу, у неймовірну мандрівку Всесвітом… верхи на астероїді! Які таємниці приховує Сусідський Сад? Що це за суперкомп’ютер, який уміє розмовляти? Чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір?  На сторінках цієї книги  розкрито найцікавіші загадки Всесвіту. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.

Оксана Караванська
Стильна книжка для панянки

Як доречно вбратися на дискотеку, весілля, до школи, з чим носити вишиванку і як використовувати правильно аксесуари? Як додати шарму своєму образу і водночас почуватися невимушено? Чи мусять кольори торбинки та взуття бути ідентичними? Чи варто зловживати косметикою, якщо ти – дівчинка-підліток? На ці та інші дівочі запитання відомий модельєр Оксана Караванська дає відповіді у своїй «Стильній книжці для панянок». А водночас розповідає про цікавинки з історії моди та кумедні епізоди власного дитинства.



Джеймс Олівер Кервуд
Король Гризлі

Тор – велетенський ведмідь гризлі, справжній король не лише ведмежого роду, а й усіх гір, де він мешкає. Мисливець Джим Ленгдон та його помічники прийшли на ті терени з єдиною метою – вбити Тора. Вони переслідують його всюди. А грізний гризлі тим часом усиновлює осиротіле ведмежатко на ім’я Мусква і навчає його виживати у лісі. І от одного дня Ленгдон зустрічається з Тором. Вони стоять на краєчку скелі, рушниця Ленгдона зламалася. Переслідувач перетворився на переслідуваного. Ведмідь і людина протистоять одне одному, і людина не має тут жодних переваг… Хто вціліє? У чиєму серці переможе добро?

Леся Воронина
Слон на ім'я Ґудзик


Певно, кожен з вас мріє потрапити у казкову пригоду. Дівчинці Ясі пощастило – одного чудового літнього дня вона познайомилася з крихітним слоником Ґудзиком і саме з цього знайомства почалися неймовірні події. Адже разом з чарівним Ґудзиком дівчинка за мить може перенестися зі спекотного літа у зиму, врятувати від лихих заманюк доброго оленя Мартина, відчути чари Вогняної Квітки, перемогти хитрого чаклуна Вітасика-Лякасика і разом зі своїми друзям потрапити на фантастичний Карнавал Чудодіїв!



     Література для батьків!




Лариса Шрагіна
15 табу для мамусь і татусів, або Батьківські помилки з любові до дітей

Чому діти не завжди поводяться так, як нам хочеться? Чому їхня поведінка нас дратує? Чому вони часто чинять нам на зло? Чи цілком усвідомлюють такі свої вчинки? Якими внутрішніми мотивами і причинами керуються?
Відповіді на ці запитання – чи не найболючіші для батьків. Про те, як уникнути прикрих помилок у вихованні, про табу для батьків у спілкуванні зі своїми дітьми йдеться у цій книжці. 

Коментарі