Година спілкування «Краса душі людської»

   До Міжнародного дня інвалідів, який щорічно відзначається 3 грудня, в бібліотеці  пройшла година спілкування «Краса душі людської» за участі молодої дитячої письменниці Саші Кочубей.



   Із чого починається добро, де його витоки, звідки воно береться у наших серцях? Доброта і милосердя – два крила, на яких тримається людство. Ми не повинні забувати про тих людей, які потребують допомоги. В Україні живе 3 млн. інвалідів. На жаль, часто такі люди залишаються сам на сам зі своїми проблемами, хворобами. А їм потрібно, щоб поруч з ними були добрі, чуйні люди. Про вміння співчувати іншій людині, відгукнутися на її горе, допомогти, говорилося у бесіді-діалозі бібліотекаря з юними читачами. Адже велике починається з малого і робити добро може кожен. Діти прийняли участь у своєрідній «естафеті добра» – вони передавали один одному м’ячик-смайлик, і кожен, хто його отримував, розповідав про добру справу чи вчинок, який він здійснив, про допомогу товаришеві чи старшим.
   До розмови долучилася і письменниця Саша Кочубей, яка на прикладі головного героя своєї дебютної книги «Сім нескладух Говорухи» запропонувала дітям розібрати конкретні ситуації і вчинки, дати оцінку діям головного героя Андрія Говорухи, на прізвисько Андроїд. Дітей так захопила розмова з письменницею, що вони навіть відверто розповіли про деякі свої не дуже гарні вчинки.
   Ця зустріч допомогла дітям зрозуміти, що кожна людина не має залишатися поза увагою близьких та суспільства, а кожне серце повинно бути зігріте теплом і любов’ю.

Коментарі