Правовий діалог «Я маю право на любов і ласку, на ніжність маю право й на тепло»

   В рамках Всеукраїнського тижня права в бібліотеці пройшов правовий діалог «Я маю право на любов і ласку, на ніжність маю право й на тепло» з семикласниками школи №82.


   Навіщо нам потрібно вивчати закони? Люди, щоб жити між собою по справедливості, придумали правила – закони, знання яких допоможе захищати свої інтереси, реагувати на протиправні дії. Особливої уваги і захисту потребують діти. Тому Конвенція ООН про права дитини, прийнята в 1959 році і ратифікована Верховною Радою України в 1991 році, зобов’язує всі держави-учасниці дбати про свободу і гідність своїх дітей, створювати умови всебічного їх розвитку, надавати правовий захист.
   Про все це наші читачі дізналися із розповіді бібліотекаря. А потім прийшла їх черга виконувати цікаві завдання, відповідати на запитання правової вікторини, розгадати кросворд «Права дитини», створювати символічний «Правовий соняшник». Для цього кожен учень на пелюстці написав ті права дітей, які захищає Конвенція ООН та наклеїв цю пелюстку на «соняшник». Вийшло пізнавально і яскраво.
   А головний висновок, який зробили діти під час діалогу, – це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі й у повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.

Коментарі