Святкування Всесвітнього дня котів


Ось, нарешті, настав справжній котячий місяць березень! Мало знайдеться у світі людей, які залишаться байдужими до цих пухнастих, рухливих, ласкавих і дуже розумних тварин. Мова йде, звичайно ж, про кішок… Любов до них настільки велика, що для загальних улюбленців було засновано спеціальне свято - Всесвітній день котів, який відзначається у перший весняний день 1 березня. 
 Котики здавна привертають увагу митців та письменників, й нерідко опиняються серед персонажів казок та оповідок для дітей. Близька тема котів і відомій дитячій письменниці, поетесі Євгенії Пірог (казкарці Джінні), яка завітала до нас зі своїм казковим персонажем – котом, зробленим власноруч.
Зустрітися з нашою гостею до бібліотеки прийшли третьокласники школи №73. Вони намалювали своїх домашніх улюбленців, підготували вірші та розповіді про них. Дитячі роботи були представлені на виставці-інсталяції «Країна Муррляндія».
Письменниця в образі веселої Казкарки Джінні презентувала нові книжки – «Кіт Мармур та різдвяні пряники», «Сильвестр та друзі», читала свої «котячі вірші», запропонувала придумати ім’я котику, виготовити кота технікою орігамі.
А ще Євгенія Пірог стала ініціатором проекту «Дмитрикова бібліотека». Завдяки її турботі хлопчик Дмитрик з українського села на Донеччині, що пересувається на інвалідному візку, став директором бібліотеки.
До створення цієї бібліотеки долучилися діти з усієї України. І учасники нашої зустрічі також зібрали книжки для Дмитрика, написали йому листа, де кожен висловив своє побажання.
Насамкінець відбулися фото- та автограф-сесії. Тепер в нашій бібліотеці додалося книжок Євгенії Пірог, а юні читачі переконалися – читати цікаво й весело!

Коментарі