«Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережем»


Конкурс знавців Шевченкової поезії «Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережем» в нашій бібліотеці.

Кобзарем його ми звемо,
Так від роду і до роду,
Кожний вірш свій і поему
Він присвячував народу.
(М.Рильський)

Великі поети – вічні супутники свого народу і цілого людства.
Таким вірним і благородним супутником на дорогах століть став для України її гордість і слава – Тарас Григорович Шевченко.

Традиційно в березні в бібліотеці проводиться цикл заходів «Шевченківський березень», що збирає в стінах бібліотеки шанувальників творчості поета. 10 березня з нагоди 203-ї річниці Великого Кобзаря відбувся конкурс знавців Шевченкової поезії «Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережем». Напередодні в бібліотеці була організована книжкова виставка «Провіснику волі, великий титане, справдилися думи пророчі твої».

Учасники конкурсу, п’ятикласники гімназії №154 з натхненням читали твори Тараса Шевченка про знедолене дитинство, гірку долю матері-кріпачки, про незрівняну красу природи рідної України. Всі вони намагалися передати красу і неперевершеність творів Кобзаря, проникливість і глибину його думки, ніжність його лірики, гостроту і пристрасність його слова. Кращі виконавці віршів великого поета були нагороджені книжками.

Коментарі