Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Де розумом не дійду, то в книжці знайду!»


Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався літературною годиною-зустріччю «День книжкових сюрпризів» за участі дитячої письменниці Ніни Найдич

Традиційно впродовж весняних шкільних канікул у дитячих бібліотеках нашої країни проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Зустрічі з улюбленими дитячими письменниками, книжкові іменини, літературні подорожі, ігри та вікторини, презентації — і все це супроводжується приємними несподіванками.
Письменниця презентувала свою нову книгу «Музичні казки», видану видавництвом «Веселка». Три казки, що увійшли до цієї збірки, чудово ілюстровані художницею Наталією Корнєєвою та супроводжуються компакт-дисками із записами казок. Інтригував не лише зміст казок, але і постать автора. Ніна Митрофанівна Найдич – викладач-методист Київської середньої музичної школи імені Миколи Лисенка, чудовий і мудрий педагог. Серед її учнів – відомі музиканти та композитори. І ось вона постала перед нами в ролі казкарки. Її казки сповнені доброти й любові, вони розповідають про дружбу і розуміння, про те, як музика може змінити сутність людини та навіть фантастичної істоти Страха, допомагає їм стати чистішими, людянішими.
Під час зустрічі наші маленькі читачі, учні шкіл №73 та 82, затамувавши подих та слідкуючи за текстом у книжці, слухали аудіозапис «Казки про маленького Страха» у чудовому виконанні Олександра Биструшкіна, що супроводжується музикою композитора Юрія Шевченка. А потім було безліч запитань від дітей, читання власних віршів юними талантами, автограф від письменниці на придбаних дітьми книгах, фото напам'ять.
Так пройшов перший день читацького свята. А попереду цілий тиждень весняних канікул, під час якого відбудеться ще чимало захопливих подій!
Запрошуємо всіх шанувальників книги до нашої бібліотеки на веселі читання та книжкові відкриття!

Коментарі