Всеукраїнська акція «Первоцвіт»


Щороку навесні проводиться природоохоронна акція Всеукраїнської екологічної ліги «Первоцвіт», до якої долучилися і маленькі читачі нашої бібліотеки, учні 3-го класу гімназії №154.


Первоцвіти – дивовижні рослини, які пристосувались цвісти тоді, коли в лісі на деревах ще немає листя і кожен теплий сонячний промінчик доходить до самої землі. Підсніжник, сон-трава, шафран, проліски, ряст та багато інших ростуть в Україні. Всі ці рослини знаходяться на межі зникнення, більшість з них занесена до Червоної книги України.
 Про червонокнижні та інші перші весняні квіти, про те, що кожна, навіть маленька людина може зробити для їх збереження дізналися діти під час підготовки до акції. Вони прочитали книги про природу весняного лісу і зрозуміли, що збирання первоцвітів дуже шкідливе тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння, знижує чисельність їх популяції. Свої думки і фантазії діти втілили у малюнках, віршах та розповідях про перші вісники весни – первоцвіти, про особливу їх чарівність та тендітність. Малюнки та плакати з закликами «не зривай!» підкреслили актуальність природоохоронної акції.
Працівники бібліотеки познайомили юних екологів з первоцвітами, які занесені до Червоної книги України, презентували перегляд літератури «Первоцвіти – ключики весни». Координатор Всеукраїнської екологічної ліги Чебан Марина Георгіївна розповіла про важливість природоохоронних заходів із збереження первоцвітів та закликала дітей активно долучитися до корисної справи. Найкращі малюнки та плакати були відзначені грамотами, всі учасники зустрічі отримали пам’ятні подарунки.

Гаслом зустрічі стало «Не зривай! Збережи первоцвіти!».

Коментарі