«І пам'ять, і шана, і слава…»




 

Година-зустріч з учасником Другої світової війни «І пам'ять, і шана, і слава…» в бібліотеці.

ПАМ'ЯТЬ

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

(В. Симоненко)

Україна відзначає День пам’яті та примирення разом з Європою та світом 8 травня, а День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – 9 травня.

Цвітінням садів, буянням квітів і дерев, золотом і сріблом бойових нагород до нас приходить Перемога. День Перемоги назавжди залишиться днем нашого тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги над нацизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків. Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

Цьому великому святу була присвячена година-зустріч з учасником Другої світової війни «І пам'ять, і шана, і слава…». На зустріч із читачами бібліотеки завітав учасник Другої світової війни, заступник голови Ради ветеранів Шевченківського району Дзюбенко Григорій Никифорович. У своїй щирій розповіді він поділився спогадами про дитинство, юнацькі роки, розповів про страшні жахіття війни, закликав дітей добре вчитися, бути гідними громадянами держави Україна. Учні подякували Григорію Никифоровичу за цікаву розповідь, побажали здоров’я та довголіття. А наприкінці зустрічі діти засипали ветерана безліччю запитань про його воєнну юність, про нагороди, які він отримав. І хоч все більше й більше віддаляє нас час від страшних часів війни, та всі ми в неоплатному боргу перед тими мужніми людьми, які не шкодували своєї крові, свого життя за наше сьогодення.

Коментарі