Поетичний калейдоскоп «Веселинки дядька Гриця»


18 травня в нашій бібліотеці було гамірно та весело. Наші читачі, другокласники школи № 82 завітали до бібліотеки, щоб поспілкуватися, дізнатися нового про дитячі книжечки, а особливо про творчість дотепного і веселого українського поета Грицька Бойка. В цей день в Україні відзначався День вишиванки, отже всі діти одягли яскраві та різнобарвні вишиті сорочки, що додало нашій зустрічі особливого колориту та настрою. 

 Діти вже читали деякі твори Грицька Бойка, але дізналися багато цікавого про поета. Адже у дитячій літературі немає жанрів, які б не підкорилися Григорію Бойку. Він натхненно створював все: поеми, вірші, скоромовки, лічилки, загадки, п’єси-казки. Письменник видав близько ста книжок для дітей. Він, як ніхто інший, вмів не просто розважати молодших читачів, а й з теплим, добрим гумором дотепно й незлобливо показати найрізноманітніші вади дитячого характеру. Вереда, замазура, хвалько, брехун, ледар, базіка, невіглас, недотепа, боягуз, підлабузник, задавака, ябеда, роззява, симулянт – ось «знамениті» персонажі його чудових віршів та поем. Його смішинки про малят і звірят, шкільні й спортивні веселинки, скоромовки-спотиканки, загадки адресовані тим, хто цінує гостре, влучне слово, любить і розуміє гумор, уміє покепкувати не тільки з когось, а й із себе самого. Про все це діти дізналися від бібліотекаря, а потім всі разом читали скоромовки дядька Гриця, показували інсценівки за його віршами, відгадували загадки.

Веселі, повчальні, оптимістичні, прості у запам'ятовуванні вірші Грицька Бойка - це справжнє свято для дітлахів. Вони їх читали, вивчали напам'ять і веселилися!



Коментарі