День краєзнавства «Прекрасний Києве на предковічних горах!»



"Як тебе не любити,
Києве мій!"


Кожній людині притаманна любов до рідного краю, «малої Батьківщини», як ми часто величаємо невеличку краплинку на карті, де з'явилися на світ. Чуття Вітчизни супроводжує нас усе життя і є одним із найсвітліших і найсвятіших.

Наша бібліотека прагне прищепити нашим читачам любов до рідного краю, до нашого рідного міста Києва, до людей, що його населяють, бажання спільною турботою зробити його багатшим, красивішим, більш культурним. Але насамперед для цього потрібно добре знати його історію, екологію, культуру. 

 23 травня в нашій бібліотеці в рамках Тижня краєзнавства до Дня Києва пройшов День краєзнавства «Прекрасний Києве на предковічних горах!». Ми прагнули якомога більше дітей познайомити з літературою про наше рідне місто, яка є у нашої бібліотеки. На молодшому відділі обслуговування організовано перегляд літератури «Красень Київ над сивим Дніпром», а для першокласників школи № 82 пройшла краєзнавча година «...Де стоїть тепер наш Київ, там була сама гора». Малеча здійснила захоплюючу подорож сторінками історії рідного міста, дізналася про багато цікавих подій та пам’яток, якими уславлений наш Київ. Увазі ж старшокласників була запропонована книжкова виставка «На світі столиць є чимало, а Київ на світі один», біля якої протягом дня проводилися бесіди, літературні лоції. А ще для старшокласників відбувся інформ-коктейль «Місто, премісто, прамісто моє…», на якому вони детальніше ознайомилися з історією та сьогоденням столиці, дізналися про відомих київських меценатів. А книги, які діти змогли взяти додому, допоможуть їм поглибити свої знання про рідний Київ.




Коментарі