Бібліофорсаж «Руху правила єдині, знати їх усі повинні»




           В умовах постійного зростання кількості транспортних засобів безпека дітей перебуває під великою загрозою. Зрозуміло, що всі дітлахи – непосиди. Вони легко можуть почати гратися на проїзній частині дороги, перебігати її у невстановленому місці. В переважній більшості випадків винуватцями ДТП стають діти через свої вікові та психологічні здібності. Вони дуже збудливі, динамічні і в той же час неуважні: не вміють передбачити небезпеку, правильно оцінити відстань до автомобіля, що наближається, його швидкість і свої можливості. Допомогти дітям виробити це вміння – завдання дорослих. Від педагогів, батьків, бабусь і дідусів залежить, як надалі поводитимуться дівчатка і хлопчики на дорозі.
Повторити з четверокласниками гімназії № 154 правила дорожнього руху, навчити їх орієнтуватися на вулиці, знаходити вірні рішення, бути обачними та спостережливими – саме таку мету ставили перед собою наші бібліотекарі під час бібліофорсажу «Руху правила єдині, знати їх усі повинні». Діти зробили історичний екскурс первісними шляхами, дізналися про групи дорожніх знаків, прийняли участь у вікторині за правилами дорожнього руху, пограли у веселі і повчальні ігри «Дозволяється – забороняється» та «Крокодил», розібрали ситуації на дорогах, а насамкінець намалювали дорожні знаки, які вони знають.
          Та найголовніше, що діти добре зрозуміли, що лише дотримання Правил дорожнього руху дозволяє відчувати себе на вулиці впевнено та безпечно.













Коментарі