«Свято дитячої книги».






Щорічно 2 квітня ми відзначаємо Міжнародний день дитячої книги. Дитинство — це той неповторний час, коли мала людина відкриває для себе світ, коли в ній жевріє іскринка творчості, а саме життя є стихією гри, що для дитини — найсерйозніше заняття. Саме добра дитяча книга відіграє важливу роль в житті дитини.
В цей день в нашій бібліотеці третьокласники школи № 73 та гімназії № 154 стали учасниками свята книги та читання. На гостину до бібліотеки завітала дитяча письменниця, поетка, літературний редактор журналу «Малятко» Оксана Кротюк. Вона автор багатьох дитячих книжок, таких як   «Неслухняне левеня», «Найкраща земля», «Абетка», «Веселі єноти», «В зоопарку», «Чорне море й синій кит», «Чап-чалапу, гусоньки!», «От би мені коника», «Купці, купці, гусочко!» та багатьох публікацій у журналах. Діти не лише слухали розповіді письменниці, а й читали, бавились і грались у пальчикові ігри. Письменниця познайомила діток іще з однією цікавою книжечкою «Прилетіла пташечка», присвяченій весняним народним святам, яка допоможе  навчитися робити чимало мистецьких речей, скажімо, розмалювати, зробити аплікацію, навчитися іграм-веснянкам та заспівати разом колискові. А потім всі разом виготували за цією книжкою пташечку-підвісок, адже пташка завжди була символом весни і найпершим її знаком.
Задоволені, веселі, з книжечками Оксани Кротюк з її автографом та виготовленими власноруч птахами пішли діти з бібліотеки, щоб насолоджуватися читанням та зустрічати весну за народним звичаєм.












Коментарі