Літературний калейдоскоп «Хай щастя всміхається кожній дитині».

 

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії.День захисту дітей – це не тільки свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою. У цей день діти «правлять балом», цього дня хочеться їм подарувати всі земні блага.
Саме тому в переддень свята в нашій бібліотеці відбулася надзвичайно цікава зустріч з дитячим поетом-мариністом, автором 17-и книжок для дітей, лауреатом премії імені Лесі Українки Анатолієм Качаном. Нещодавно видавництво «Веселка» видало нову поетичну збірку поета – «За нашим садом грає море». Побачити, як котиться туман до моря, зазирнути у мріях туди, де «рибалки на причалі ловлять вудками удачу», та погойдатися на хвилях-горах запросив юних читачів поет. Діти із захватом розглядали яскраві ілюстрації Костя Лавро та слухали вірші Анатолія Качана у авторському виконанні. А скільки різних скоромовок, загадок, дражнилок, мирилок та забавлянок знає Анатолій Качан! Маленькі читачі, учні молодших класів школи № 82 залюбки гралися, змагалися, читали скоромовки та вірші поета напам’ять. Наприкінці ж послухали «Ліниві вареники» і навіть пригадали рецепт улюбленої страви нашвидкуруч.
Поет по-дружньому радив їм поважати мистецтво слова: «Адже прочитати цікаву, знакову книжку – це все одно, що прожити з її автором і героями досі незнане життя...», а під час автограф-сесії поставив печатку-екслібрис і надписав свої книги всім бажаючим!

Коментарі