Година пам’яті «Горить свіча і пам’яті сльоза додолу з неї краплями стікає»




До  Дня Героїв Небесної сотні в нашій бібліотеці з учнями 7-х класів школи № 82 пройшла година пам’яті «Горить свіча і пам’яті сльоза додолу з неї краплями стікає».
 В 2015 році в Україні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цей день, 20 лютого 2014 року навіки увійшов в історію України як день кровопролиття, день, коли у столиці країни в центрі Європи було застосовано вогнепальну зброю проти мирного населення, яке вимагало змін. Цей день став останнім у житті близько сотні українців, які віддали своє життя за нове майбутнє для нашої країни.
До бібліотеки на зустріч із школярами завітала Наталія Михайлівна Клименко, директор Музею історичного центру міста Києва, заслужений діяч культури, член Спілки письменників України, щоб поділитися своїми спогадами про події листопада 2013 – лютого 2014 року. Захід розпочався із хвилини мовчання та запалення свічки пам’яті. День за днем, ніч за ніччю поставали у пам’яті пані Наталії ті буремні події, вона «вела» своїх слухачів вулицями та провулками нашого рідного міста, згадуючи кожну деталь пережитого. Враження підсилювали і кадри із документальної хронічки, що демонструвалися на великому екрані. Спогади про ці події знайшли відображення в її поемі «Хроніка Майдану», яку поетка емоційно, схвильовано прочитала учням. Діти відчули глибину і трагізм тих подій, усвідомили, що Герої Небесної Сотні стали для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, але і джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які гідно продовжують їх справу, захищають наше право на вільне життя.
Дякуємо пані Наталії за незабутні враження!

Коментарі