Літературно-мистецька година «Тарас Шевченко - портретист»



В бібліотеці ім. О.Матросова продовжується Шевченківський березень, присвячений 205-річчю Т.Г.Шевченка. Літературно-мистецька година «Тарас Шевченко – портретист» допоміг восьмикласникам гімназії № 154 розкрити ще одну грань таланту Тараса Шевченка – його талант портретиста.
У Шевченкові поєднувалися й боролися одразу поет і художник, про що говорить і офіційна статистика: поетичних творів Великого Кобзаря до нас дійшло – 240, тоді як мистецьких, олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків – 1200. У його малярській спадщині портрети – найчисельніші: вишукані прозорі легкі акварелі, лаконічні виразні зображення олівцем, сепією та іншими техніками, створених в різних місцях та в різний час.
Саме про талант Шевченка-портретиста, історію створення його портретів та особистості з оточення поета, яких він зображав, розповідається в книзі «Особистості на портретах Шевченка» Надії Григорівни Наумової, старшого наукового співробітника Музею історичного центру м. Києва. Пані Надія презентувала свою книгу учням, розповідала цікаві і маловідомі факти із життя великого поета та художника, експонувала на екрані портрети сучасників Шевченка.

Коментарі