Година пам’яті «Чорна трагедія на кольоровій землі».




До річниці трагедії на Чорнобильській АЕС пройшла година пам’яті «Чорна трагедія на кольоровій землі».
Чорнобильська трагедія... Понад 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й...  Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. До цієї дати в нашій бібліотеці оформлено книжкову виставку «Чорнобиль не має минулого часу», а на годину пам’яті на зустріч із учнями 5-х класів школи № 73 був запрошений український письменник Олександр Есаулов, автор книг про Чорнобиль та Прип’ять.
Олександр Юрійович брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, був заступником голови міськвиконкому міста Прип’ять, приймав участь в організації евакуації населення міста, подальшого його забезпечення житлом, роботою. У 1986-му році аварія зробила мертвою його улюблену Прип’ять і його книжка «Мамо, а що це було?» саме про найсперші трашніші дні.«Я не можу не писати про ці події. Тому, що я усе це пережив, усе це бачив на власні очі. Прип’ятський попіл стукає…», –  говорить письменник. 
Ніхто з дітей не залишився байдужим, вони задавали безліч запитань про аварію, придбали нові книги письменника. Учні розуміють, що врятований світ – найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі.

Коментарі